Amics i amigues,
us penjaré avui algunes fotos de peces que hem adquirit recentment en diversos antiquaris. Ja sabeu que a mi m'agrada allò de copiar els models antics i intentar fer una reproducció fidel, per això, crec que és important que la gent conega de primera mà les peces antigues.
Ací teniu tres mocadors de seda, molt bonics, que estaven juntets en una caixa esperant que passara algú amb ganes de portar-se'ls a casa.
El primer és de color caldera, amb sanefes de flors en color beix, negre i carabassa. La vora està rematada amb un punt mecànic molt xicotet. No deu ser per tant dels més antics, però a mi em va agradar.
El segon dels mocadors té el fons morat. Fa quadres en el centre dels quals hi ha un paó blau amb la cua desplegada. Preciós.
El tercer mocador és de color rosa clar, amb quadres formats per l'alternança de ratlles negres i blaves. Entre les bandes negres hi ha sanefes de flors de color blanc cru. Tenia una vora un poc trencada, però no el podia deixar allí i separar-lo dels seus dos companys.
I què us pareix aquesta pinta?
I un reliquiari de la Santa Faç. És una peça xicoteta de filigrana de plata.
I una altra pregunta. Mireu aquesta medalla calada de plata. Qui em pot dir quin sant és? Jo en principi pensava que era sant Ramon, que porta una custòdia en la mà. Però eixe infant que l'acompanya em despista. I ben mirat, en comptes de custòdia sembla que porte un calze.
I ací teniu la peça més bonica de totes. Una falda estampada antiga. Quina sort haver-la trobada!
Aquesta faldellí està pintat amb un color verd molt fosc. En castellà li solen dir refajo o saya. Té tres sanefes i, com és habitual en aquesta mena de faldellins, té els clàssics dibuixos de cistelles, pardalets i garlandes de flors.
Té la cintura partida en dos parts, i s'arreplega amb xicotets plecs amb una veta multicolor de sarja de cotó. Habitualment dos terços del vol formen la part de darrere i el terç restant fa la part davantera, però sembla que a aquest exemplar li van retallar uns pocs centímetres de vol en la part de davant. El ruedo o cèrcol és de llana roja i està rematat per un galó de llana negra a la vora.
Us agrada?
La medalla calada de plata representa a San Juan de Sahagún, patrón de la ciudad de Salamanca. Se le representa con hábito de Agustino, un cáliz en la mano y un niño en un pozo, en recuerdo de un milagro en que salvó a un niño que había caído en un pozo.
ResponEliminaPor favor, no lo confundáis con San Nicolás, que va vestido de OBISPO y es acompañado por tres niños, en recuerdo de un milagro en que los resucitó después de haber muerto.
Más información: http://es.wikipedia.org/wiki/Juan_de_Sahagún
He descubierto hoy tu blog y me he leído todas las entradas. Haces un trabajo espectacular. Yo acabo de entrar en un grupo de baile y estoy empezando a interesarme por la indumentaria. Mi siguiente reto es pintarme un refajo como el que nos muestras en la foto. Preciosa pieza y genial hallazgo
ResponEliminaHola pilar, he conocido hoy tu blog y me parece una maravilla.
ResponElimina