Materials

Per a una modista és molt important treballar amb els teixits més adequats per obtindre un bon resultat. M'he especialitzat en la reproducció de robes antigues i sóc ben conscient que, sens dubte, una de les coses més difícils a l'hora d'imitar la roba tradicional és aconseguir uns bons materials. Ara hi ha noves teles, nous dibuixos, noves fibres, nous colors...

Moltes vegades, es veuen peces ben confeccionades, que respecten les formes i el patronatge antics però que han estat elaborades amb teixits "moderns", amb colors de la moda actual, amb dibuixos d'avui dia... Queda clar, per tant que així no arribem a aconseguir la imatge desitjada: vestir-nos a l'antiga.


La meua empresa no és cap botiga de teixits però jo sempre em compromet amb els meus clients a trobar-los el material més apropiat. Afortunadament encara ens queden a València algunes botigues especialitzades en què poder trobar tot el necessari.  I si no està ací, buscarem arreu del món. Des d'eixe drap de llana especial per a capes o refaixos, passant pel llenç de cànem antic per a camises i saragüells, cotons i percals, setins, tafetans,  fins a brocats de seda o espolins.


En el resultat final a més a més són molt importants els xicotets detalls: passamaneria, vetes, cintes, llaços, encaixos, randes, puntes, colònies, lluentors, botons, mançanetes...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...