dilluns, 20 de gener del 2014

Una falda d'espolí


M'han portat al taller una autèntica joia per a restaurar. Es tracta d'una falda antiga d'espolí de seda natural. És tan bonica que no podia quedar-me sense compartir les fotos amb vosaltres.



Es tracta d'una de les teles més valorades en la indumentària fallera, i especialment aquest disseny anomenat "Alcázar", n'és tot un clàssic. Destaque especialment el fons blanc, tan usat anteriorment en els vestits de falles, color que ara ha estat substituït per uns gustos cromàtics més cridaners, d'acord amb la moda actual.


I ací teniu la part de darrere del teixit, on es veu clarament que és un teixit fet amb espolí, és a dir, amb una llançadora xicoteta que s'usa per imitar l'efecte del brodat en el teixit introduint trames diferents de la trama general.



2 comentaris:

  1. L'Alcázar m'agrada molt, segur que disfrutaràs molt amb el treball, coneixent-te. Ànim, segur que la deixaràs perfecta. Et deixe una foto d'una falda amb el mateix espolí, esta de La Jana, que vam tindre la sort de posar en una exposició de Sant Mateu.

    ResponElimina
  2. No puede ser más bonito.......me chifla el dibujo "Alcazar"

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...